Η ιστορία μας ξεκινά το 1930 στο μακρινό Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όταν ο Νικόλαος Κόλιος, από τη Ρόδο, μεταναστεύει στη Λατινική Αμερική και εργάζεται σε ένα παγωτοποιείο. Μετά από χρόνια επιστρέφει στη Ρόδο και ξεκινά τη δική του παραγωγή παγωτού, βάζοντας τις βάσεις για μια παράδοση που θα διαρκέσει δεκαετίες.

Το 1958, τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο γιος του, Γεώργιος Κόλιος, ο οποίος εκσυγχρονίζει την παραγωγή, διατηρώντας όμως τα στοιχεία που ξεχώριζαν την επιχείρηση: την ποιότητα, τις αυθεντικές γεύσεις και το μεράκι.

Το 1993, η επιχείρηση περνάει στα χέρια της τρίτης γενιάς, με τον Νικόλαο Κόλιο να αναλαμβάνει τα ηνία. Εκσυγχρονίζει τη μονάδα παραγωγής, ανανεώνει το λογότυπο και επαναπροσδιορίζει το brand name σε KOPA. Παράλληλα, διευρύνει τη γκάμα προϊόντων, διατηρώντας την οικογενειακή κληρονομιά και την αφοσίωση στην ποιότητα.

Σήμερα, η KOPA συνεχίζει να εξελίσσεται, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και νέες τεχνολογίες, παραμένει πιστή στις ρίζες της, προσφέροντας παγωτά με αυθεντική γεύση και άριστη ποιότητα.